top of page

Fiske i Ål

I Ål kan du fiske i mange elver og fjellvann både i skog- og høyfjellsterreng. De fleste vannene har lett adkomst og turen fram byr på fine naturopplevelser. Spesielt vil vi anbefale Bergsjøområdet, Iungsdalen og Fødalen dersom du ønsker deg høyt til fjells.

Tenk å spise fjellørret stekt på bålet i seterrømme fra en støl i nærheten. Overnatt i telt ved et stille fjellvann eller en rolig elv og våkne til panorama utsikt mot vakre Ålings fjell. Rundt 50 fiskevann i Ål i Hallingdal gir deg muligheten til å spise fisk du har tatt på egen fiskestang. Skitt fiske!

 

I Ål kan du fiske i mange elver og fjellvann både i skog- og høyfjellsterreng. De fleste vannene har lett adkomst og turen fram byr på fine naturopplevelser. Spesielt vil vi anbefale Bergsjøområdet, Iungsdalen og Fødalen dersom du ønsker deg høyt til fjells.

Alle fiskevann er avmerket på kart over Reineskarvet og Veståsen/ Sangefjell.

Ved tvil om hvor fiske er tillatt er det alltid merking i terrenget som gjelder. 
Hesttjørn i Ridalen ved Torpo er tilrettelagt for rulle- stolbrukere. Dette er også et fint sted for småbarnsfamilier, med brygge og bålplass.

Fiskekort

Via Inatur.no kan du i dag kjøpe fiskekort til ulike fjellvann i Ål (med unntak av Hallingdalselva)

Fluefiske

I Ål er det flere fine elver med god variasjon som passer perfekt for fluefiske. 10 minutter kjøring fra Ål sentrum ligger Kvinda og Holselva, to av topp 10 elver i Ørretens rike. Jakter du på personlig rekord er Holselva definitift verdt et forsøk. Hallingdalselva har dype kulper og fine fluestrømmer. I sportsbutikkene i Ål sentrum har de et godt utvalg i fluer og utstyr. Og ikke gå glipp av klekkingen i Hallingdalselva.

Fiskesesong

Oppstart av fiskesesongen i Ål varierer noe fra sone til sone, og det samme gjelder tidspunktet for når fiske avsluttes. Siste fiskedato er 01.09, 15.09 eller 19.09. Se spesifiserte opplysninger på fiskekortet og på Inatur.
Fisketyper
Det er ørret i alle fiskesoner. I sone 3 på Veståsen og sone 32 Nordre Øknevann er det innslag av sik. Det er røye i sone 33 Øvre Vatsfjorden, sone 15 Rødungen nord og sone 16 Rødungen Sør. 

 

Isfiske

Vatsfjorden og Rødungen Nord i Bergsjøområdet regnes blant Sør-Norges beste isfiskevann. Isen er som oftest trygg i januar, men forhør deg med kjentfolk i området før du prøver. Fiskekort får du kjøpt ved selvbetjeningskasse nær fiskeområdet.

Januar - Desember
 
Priser:

Pris fra 50.- nok for 24t

bottom of page