top of page

Aktiviteter og kunstomvisning

Aktiviteter for barn og omvisning med guide i årets sommerutstillinger ved Leveld Kunstnartun. Passer for familier, enkeltpersoner og grupper. 

Bli kjent med Leveld Kunstnartun og årets sommerutstillinger i skogen. Vår guide tar deg med på en tilpasset omvisning ved Leveld Kunstnartun. Tidpunkt, lengde og omfang avtales ved booking. 

 

Her kan du møte norske og internasjonale samtidskunstnere i arbeid i sine atelier, besøke stabburet som tilhørte forfatteren Jens Bjørneboe (1920-1976) og oppleve kunst av Sebastian Rusten (f.1986) og Birgit Hagen (1922-2004) i skogen.
 
Omvisninger kan tilpasses grupper og enkeltpersone. Passer godt for barnefamilier. Omvisningen foregår delvis på Kunstnartunet og delvis i skogen. NB! Deler av utstillingen er utenfor stien og i ulendt terreng. Krever gode sko (fjellsko/ støvler/joggesko). 

 

Vår guide kan også lage enkle kunstaktiviteter for barn fra 3- 16 år. NB! En voksen må være med på aktiviteten hele tiden. Dere får male på lerrett, veve som Birgit Hagen eller lage verk i naturen inspirert av Sebastian Rusten. 

Årets sommerutstilling av Sebastian Rusten (Oslo, f. 1986) har tittel "Det her borte". Utstillingen består av verk laget av skogbunn, tre, røtter og andre materialer. Kunstverkene og naturen glir over i hverandre, og det å finne og oppdage kunstverkene i skogen blir en del av kunstopplevelsen.


I skogen kan du også se fotografier av vevarbeid av tekstilkunstneren Birgit Hagen fra Ål. Hun vevet i en impresjonistisk stil og er særlig kjent for fargebruken og materialene, som hun fant hjemme og i naturen. Hagen var lite kjent i sin samtid og var forut for sin tid som kunstner. Som en del av omvisningen kan man også se filmen “Jeg vil veve som om jeg malte”, om Birgit Hagens liv og kunstnerskap. Filmen er laget av Filmprodusentane AS.

Leveld Kunstnartun
Leveld Kunstnartun er et arbeidssted for kunstnere, kulturarbeidere og kunstfagfolk. Hit kommer kunstnere fra hele verden for å arbeide og fordype seg på opphold i den stille, naturnære bygda Leveld, i kortere og lengre perioder.

Juni - September
 
Tider:

Tirsdager 12:00 - 19:00

Torsdager 10:00 - 17:00

Priser:

Pris voksne 150.- NOK

Pris Barn 80.- NOK

bottom of page